Devil's Food Cake

Devil's Food Cake

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Cake: verwarm de gehakte chocolade, zure room en rietsuiker in een steelpan met zware bodem op laag vuur. Roer af en toe tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad, maar niet te heet. Zet opzij.

 2. Zeef de bloem, het zout, de baksoda en de cacao in een kom.

 3. Klop de boter in een kom romig met een houten lepel of een mixer. Klop de kristalsuiker er langzaam door. Klop goed en klop de eidooiers er een voor een door, gevolgd door de vanille-essence. Roer het gezeefde meelmengsel er, afgewisseld met water, eetlepel voor eetlepel door (als je een mixer gebruikt, zet hem dan op de laagste stand en mix zo kort mogelijk). Voeg de gesmolten chocolade toe zodra de rest goed is gemengd.

 4. Klop de eiwitten stijf op. Spatel ze voorzichtig door het beslag.

 5. Verdeel het beslag over 2 springvormen. Bak de cakes (eventueel om de beurt) op 180°C in 45 min gaar. (Reken voor twee grotere taartvormen van 24 cm diameter een baktijd van 30 min.)

 6. Controleer met een houten prikker of breinaald of de cakes gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 7. Ganache: smelt de chocolade au bain-marie. Haal de kom van het vuur en roer de zure room erdoor. Laat het mengsel dik en smeerbaar worden.

 8. Snij de cakes van 20 cm doorsnee doormidden. (Bij de cakes met een grotere doorsnee hoeft dat niet, omdat die minder hoog zijn.)

 9. Smeer op iedere laag, behalve de bovenkant wat van de ganache.

 10. Leg de lagen op elkaar en smeer de rest van de ganache op de bovenkant en zijkanten van de taart.

 11. Versier de taart met chocoladeschaafsel.