Empanada’s met paprika en chorizo

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de ui en de look en snipper beide fijn.
-
Snij de paprika’s in 2, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes.
-
Trek het vel van de chorizo en snij de worst in kleine dobbelsteentjes.
-
Snij de tomaat in kleine stukjes.
-
Klop de eidooier los met de melk.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pan en roerbak de ui, look en paprikastukjes hierin zacht.
-
Verkruimel het gemalen vlees erover en roerbak alles gaar. Kruid met peper, zout, oregano en komijn.
-
Voeg de tomatenstukjes en chorizostukjes toe en roerbak tot het geheel droog is. Laat afkoelen.
-
Steek 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg. Leg 1 eetlepel vulling op de onderste helft van een cirkel, borstel een beetje ei op de rand en vouw de cirkel dicht.
-
Schik de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak goudbruin en gaar in 18 à 20 minuten.
-
Afwerking: snij de olijven in plakjes en de paprika’s in stukjes. Snij de bladpeterselie fijn.
-
Schik de empanada’s op een schotel en bestrooi met olijven, paprikablokjes en peterselie. Serveer met tacosaus en plakjes jalapeñopepers.