Garides saganaki

Garides saganaki

Ovenschotel met scampi’s en feta in tomatensaus

Allergenen

Schaaldieren , Gluten , Lactose , Melk , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de Turkse broodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snipper de bladpeterselie en dille fijn.

  3. Pel de ui en de look en snipper fijn. Bak de ui en look glazig in olijfolie in een ovenschotel. Roer het paprikapoeder, pilipili en de oregano erdoor. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer ½ van de groene kruiden erdoor en laat sudderen.

  4. Bak de scampi’s in een andere pan kort aan beide zijden op hevig vuur in wat olijfolie. Blus met Ouzo en laat verdampen.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Schep de scampi’s en kerstomaten op de tomatensaus en verkruimel de feta erover.

  7. Zet 2 min onder de grill van de oven tot de kaas licht gratineert.

  8. Werk af met de overige gesnipperde kruiden en serveer met brood.