Diepvriesvis

Hoe ontdooi je diepvriesvis?

Met een voorraad diepvriesvis heb je steeds verse vis in huis. Wil je die lekker klaarmaken, dan moet je hem eerst ontdooien volgens de regels van de kunst. Vervolgens kan je er alle kanten mee uit. 

Zo ontdooi je diepvriesvis

  • Haal je vis op voorhand uit de diepvries en leg hem in de koelkast. Doe dat bijvoorbeeld de avond voorheen. Zo ontdooit hij geleidelijk en op een constante temperatuur.
  • Dep de vis goed droog met keukenpapier voordat je aan de slag gaat.
  • Eens ontdooid, mag je de vis niet opnieuw invriezen. Denk dus goed na over de portie die je uithaalt.

Vis uit de diepvries vergeten halen?

Ontdooi je vis nooit in warm water! Dan ontdooit hij ongelijkmatig en te snel, wat de smaak en textuur allesbehalve ten goede komt.

  • Leg de vis in een afgesloten plastic zak in een kom met koud water. Zorg ervoor dat hij helemaal ondergedompeld is. Druk voorzichtig in met je vinger in de vis om te checken of hij ontdooid is. De dooitijd is afhankelijk van de dikte van de vis, maar deze methode neemt meestal een uurtje in beslag.
  • Wil je hem meteen klaarmaken? Spoel hem af onder koud water en dep droog. Bak de bevroren vis niet, maar leg hem in de oven of op de barbecue.
  • Als je de vis meteen erna bereidt, komt ook je microgolfoven van pas. Gebruik de ontdooifunctie en haal de vis eruit als hij nog koud aanvoelt.

Duurzame vis herken je zo

  • Het blauwe MSC-label staat voor duurzame wilde vis. Vissers die het label krijgen, vangen geen bedreigde vis, werken met respect voor het visbestand en beperken zowel de bijvangst als de impact op het ecosysteem in de zee. 
  • Staat er een groen ASC-label op de verpakking? Dat wil zeggen dat de vis gekweekt wordt met respect voor de natuur en in correcte werkomstandigheden.
Het blauwe MSC-label en groen ASC-label

Wist je dat ...

De kabeljauwfilets van Boni Selection worden al op zee ingevroren. Zo behoudt de vis zijn stevige structuur en verse smaak. Het MSC-label bewijst dat de vis op duurzame wijze gevangen is.