Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Granité van munt: pluk de blaadjes munt. Blancheer ze heel kort. Mix ze met 1,5 dl rietsuikersiroop en ½ dl water. Laat opstijven in de diepvriezer. Roer elke 2 u met een vork door het mengsel. Zet 24 u in de diepvriezer.

  2. Rasp de schil van 4 limoenen. Hou apart. Meng het sap van 4 limoenen met de rum en 12 cl rietsuikersiroop. Voeg de eiwitten eraan toe. Doe in een espumafles. Schud goed. Zet 2 gaspatronen op de espumafles, schud goed en laat koelen in de ijskast.

  3. Schil 1 limoen ‘à vif’, verdeel in kwartjes.

  4. Schep de granité van munt in een gekoeld cocktailglas, leg er enkele kwartjes limoen op, werk af met de espuma. Versier met zeste van limoen en een takje munt.