Picadillo PT50M 4 porties 750 g rundgehakt 1 ui 1 rode paprika 1 groene paprika 2 rode chilipepers 4 teentjes knoflook 2 kl gemalen komijn 1 kl Boni Selection oregano 50 g Spar rozijnen 70 g tomatenpuree 1 kl bruine suiker 400 g gepelde tomaten 200 ml rundbouillon Boni olijfolie 250 g quinoa 1 sap van limoen 50 g groene olijven zonder pit 1 bosje koriander 50 g Spar amandelschilfers 500 ml water

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 1.0 uien 4.0 teentjes knoflook

    Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  2. Ingrediënten: 2.0 rode chilipepers

    Verwijder de zaadlijsten van de chilipepers en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  3. Ingrediënten: 1.0 rode paprika’s 1.0 groene paprika’s 400.0 g gepelde tomaten

    Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in kleine stukjes. Hak de gepelde tomaten fijn.

  4. Ingrediënten: 50.0 g Spar amandelschilfers

    Rooster de amandelschilfers goudkleurig in een droge koekenpan.

  5. Ingrediënten: 50.0 g groene olijven zonder pit 1.0 bosjes koriander

    Snij de olijven in plakjes en hak de koriander grof.

  6. Ingrediënten: 750.0 g rundgehakt Boni olijfolie

    Verhit een scheutje olie in een gietijzeren pot en bak het gehakt op een hoog vuur in porties rul en bruin. Haal uit de pot en zet het gehakt opzij.

  7. Bak in dezelfde pot de ui- en paprikastukjes zacht, voeg look en chilipepers toe en roerbak.

  8. Ingrediënten: 2.0 kl gemalen komijn 1.0 kl oregano 50.0 g Spar rozijnen 70.0 g tomatenpuree 1.0 kl bruine suiker 200.0 ml rundbouillon

    Bestrooi met komijn en oregano, kruid met peper en zout en roer de tomatenpuree erdoor. Laat even bakken, overgiet met bouillon en gepelde tomaten en strooi de suiker erover. Voeg het gehakt en de rozijnen toe.

  9. Roer en laat onafgedekt 40 min sudderen. Roer af en toe.

  10. Quinoa

    Ingrediënten: 250.0 g quinoa 500.0 ml water

    Spoel de quinoa en doe in een pot. Laat even roosteren tot het vocht weg is. Overgiet dan met water en kook gaar.

  11. Ingrediënten: 1.0 sap van limoenen

    Breng op smaak met limoensap en werk af met olijven, koriander en geroosterde amandelen.

  12. Serveer de stoofschotel met de quinoa.