Pissaladière

cbe3d72c64f07bde74fbf3ee972fb78fddfe2bde83761eb05392b4dbcabf3485.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bodem: los de gist met de suiker op in het warme water. Meng de bloem met het zout en de gedroogde rozemarijn. Giet de opgeloste gist en 1 eetlepel olijfolie erbij en kneed tot een elastisch en zijdezacht deeg. Kneed zeker 5 minuten.

  2. Bestrijk de bakvorm met olijfolie. Rol het deeg uit tot 3 mm en leg het in de bakvorm. Druk de randen goed aan. Bestrijk met olijfolie en dek af met een vochtige handdoek. Laat op een warme plaats rijzen gedurende 30 minuten.

  3. Bereid ondertussen de vulling. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Bak de uien met 2 ansjovisfilets op een laag vuur gedurende 30 tot 40 minuten in een eetlepel olijfolie. Meng de zachte uien met de suiker en de sinaasappelzeste. Laat 10 minuten afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Verdeel de uien over het deeg. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 20 tot 25 minuten, totdat de bodem goudbruin is.

  6. Haal uit de oven en versier met de resterende ansjovisfilets en de zwarte olijven die in 2 zijn gesneden.

  7. Serveer de pissaladière warm of koud met een lekkere rucolasalade met rode uiringen.