Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Poffertjes: verwarm 3 dl melk lichtjes en meng de gist erdoor.
-
Klop het ei met 20 g suiker en het bakpoeder los. Voeg de melk met gist toe.
-
Zeef de bloem en meng eronder. Zo bekom je een stevig beslag.
-
Laat het beslag ± 20 min rijzen op kamertemperatuur.
-
Warm de poffertjespan op en smeer goed in met boter of arachideolie.
-
Vul een plastic spuitflesje met het beslag om het mooi gelijkmatig te verdelen in de poffertjespan. Vul de pan met beslag en laat bakken.
-
Draai de poffertjes om als je luchtbelletjes ziet aan de bovenkant van je poffertjes.
-
Chocoladesaus: warm het water op en smelt de chocolade erin.
-
Roer het klontje boter door de chocoladesaus om een mooi blinkende saus te bekomen.
-
Banketbakkersroom: klop de eidooiers met 50 g suiker en het puddingpoeder samen los.
-
Snij de vanillestok in de lengte open.
-
Kook 3 dl melk op, samen met de opengesneden vanillestok.
-
Giet de warme melk op het mengsel van de eidooiers. Kook, al roerend, een 3-tal min op het vuur.
-
Verdeel wat banketbakkersroom op een bord. Verdeel de poffertjes erover. Besprenkel met chocoladesaus en werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven