Warme choco en gebakken poffertjes met mascarpone, peer en sinaasappel

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 1 grote gember (100 g)
  • 1 dl water
  • 8 el chocoladegalets
  • ¼ kl kaneelpoeder
  • 1 l Boni Selection volle melk
  • 12 Spar poffertjes
  • 200 g mascarpone
  • 1 sinaasappel
  • 2 peren
  • Spar boter
Recept

1. Doe de ongeschilde gember en het water in een blender. Mix tot je een liquide massa krijgt.
2. Zeef het gembersap. Doe de resterende pulp weg.
3. Verwarm de melk en voeg de chocoladegalets, het kaneelpoeder en 4 el gembersap toe.
4. Klop de mascarpone los met een vork.
5. Snij uit de hals van elke peer 4 plakjes en bak kort aan in boter.
6. Schil de sinaasappel en snij in 8 plakken.
7. Bak de poffertjes in boter goudbruin.
8. Smeer op 8 gebakken poffertjes wat mascarpone en beleg steeds met een plakje gebakken peer en sinaasappel.
9. Leg 2 poffertjes met vulling op elkaar en eindig met een gebakken poffertje.
10. Steek een prikker door de poffertjes.

< naar recepten