Spinaziesalade met kersen, linzen en gegrilde steak PT30M 4 porties 1 kleine rode ui 150 g kersen 100 g Spar amandelen 150 g linzen uit blik 2 el Boni olijfolie zeezout 1 el appelazijn 200 g jonge spinazie 300 g biefstuk

Spinaziesalade met kersen, linzen en gegrilde steak

5fc510f58180cd656c4e2db4f4637d9ccd9bae8752396241c5a51a5d35115487.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees tijdig uit de ijskast.

  2. Spoel de spinazie en zwier goed droog.

  3. Doe de spinazie in een schaal en laat de linzen uitlekken.

  4. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Leg ze in een schaaltje met de olijfolie, appelazijn en een snuifje zeezout. Ontpit de kersen. Hak de amandelen grof.

  5. Doe de linzen, rode ui met de dressing, amandelen en kersen in de schaal en hussel alles door elkaar.

  6. Laat de grillpan minstens 10 minuten voorverwarmen op een hoog vuur tot ze gloeiend heet is. Kruid het vlees aan beide kanten met een beetje zeezout en wat peper.

  7. Gril het vlees 2 minuten. Draai het om en gril ook de andere kant. Bak het vlees bleu of saignant, dus haal tijdig van de grill.

  8. Snij het vlees in dunne plakjes en serveer het in de salade.