Tags Vlees

Varkensvlees van The Duke of Berkshire

Zin in een malse kotelet, côte à l’os of spiering? Het varkensvlees van The Duke of Berkshire beantwoordt aan al jouw verwachtingen en meer. Kijk mee achter de schermen bij Ines en Patrick in Ploegsteert, een deelgemeente van de Waalse stad Komen-Waasten. Zij leggen zich al jaar en dag toe op het grootbrengen van deze varkens.

Varkensvlees van Engelse varkens

The Duke of Berkshire dankt z’n klinkende naam aan zijn kruising tussen een mannelijk varken van het ras Berkshire, een Keltisch varkensras uit het Engelse graafschap Berkshire, en een vrouwelijk varken van twee oud-Engelse landrassen. “De beren van het Berkshire-ras zijn zwart van kleur met een witte snuit, witte poten en een wit puntje aan de staart”, vertelt Patrick. “De zeugen van het Engelse landras zijn wit of roze.”

Diervriendelijke stallen

In de stallen krijgen de varkens vrije beweegruimte en voldoende stro. Daarin kunnen ze naar hartenlust wroeten. Dat evenaart de natuurlijke flow, waardoor ze weinig stress ervaren. De varkens worden grootgebracht met een zorgvuldig samengesteld dieet van plantaardig meergranenvoeder op basis van granen en appels.”

Berkshire-varken-kruising.jpg
De boerderij van Ines en Patrick is een van de twee Belgische boerderijen waar deze varkens worden grootgebracht.
varkensvlees-spar.jpg

Heerlijk mals vlees

Deze kruising van varkensrassen levert heerlijk mals vlees op met een volle smaak en een goede verhouding tussen vlees en vet.

Constante vleeskwaliteit

Het vlees van The Duke of Berkshire is ouderwets gemarmerd met een donkerroze kleur. Ines: “Een mooie structuur van smallere en fijne spierweefsels zorgt voor een mals stukje vlees met een volle smaak.”

Bij Spar vind je de volgende stukken van The Duke of Berkshire:

The-Duke-of-Berkshire.jpg