Arabica of robusta

Arabica of robusta?

De twee bekendste soorten koffiebonen zijn arabica en robusta. De arabicaplanten groeien in hoger gelegen gebieden dan de robustaplanten. Daardoor worden de robustaplanten meer blootgesteld aan parasieten en ziektes. Om die af te weren, bevatten de koffiebonen dubbel zo veel cafeïne als de arabicabonen. De robustabonen smaken daardoor over het algemeen bitterder dan de zoetere, aromatische arabicabonen.

Onze originekoffies: 100% arabica

  • De originekoffies van Spar komen uit Colombia, Brazilië, Costa Rica, Kivu en Burundi. Ze zijn allemaal gemaakt van één soort arabicabonen. 
  • Bovendien zijn de bonen geproduceerd met respect voor mens en milieu, zoals je kan zien aan de labels op de verpakking. 
  • Deze speciale koffies vind je zowel in bonenvorm, gemalen koffie, pads als capsules.
Het verschil tussen moka, dessert en mild

Het verschil tussen moka, dessert en mild

1. Moka: arabica en robusta
Een karaktervolle, pittige en intense koffie.

2. Dessert: arabica en een beetje robusta
Een zachte en subtiele koffie met een aangenaam, fruitig aroma.

3. Mild: enkel arabica
Een zeer milde koffie met een zacht aroma.