Bladerdeeghapje met harde kaas, gekaramelliseerde ui en honing

Bladerdeeghapje met harde kaas, gekaramelliseerde ui en honing

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de rode uien en snij in brede halve ringen.

  2. Verwarm 2 el boter in een pan.

  3. Voeg de uienringen toe en laat op een zacht vuur min. 20 min rustig bakken. De ui mag niet kleuren. Rits de blaadjes van de tijmtakken erover. Blus met de honing en laat karamelliseren.

  4. Snij de harde kaas in fijne blokjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Snij vierkanten van 10 x 10 cm uit het bladerdeeg.

  7. Verdeel in het midden van elk vierkant de blokjes kaas en werk af met gekaramelliseerde uienringen.

  8. Vouw elke hoek van het bladerdeeg naar binnen, maar laat wat ruimte tussen alle hoeken.

  9. Smeer in met losgeklopt eigeel en bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  10. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof en kruid met zout.

  11. Serveer de hapjes op enkele strepen balsamicocrème en werk af met de pompoenpitten.