Bloemkoolmousse met sint-jakobsnoot, garnaal, pancetta en tuinkers

5bdcf5cb9edfa44f6b68c07a0bbe238a0af8b4b7b9d44fd7108dbfe66e37076b.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bak de pancetta 30 min krokant op een ovenplaat met bakpapier.

  3. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit 100 g boter tot deze bruin kleurt en je een hazelnootgeur krijgt. Zeef door een fijne zeef en hou warm op een zeer laag vuur (= beurre noisette).

  5. Snij roosjes van de bloemkool.

  6. Kook of stoom de stelen met ½ van de roosjes goed gaar.

  7. Giet af, voeg de melk en 20 g boter toe en mix tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bak de overige bloemkoolroosjes gaar in 2 el geklaarde boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bak de sint-jakobsnoten kort, maar krachtig, aan elke zijde in 2 el geklaarde boter in een antikleefpan. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de bloemkoolpuree over 4 borden.

  11. Leg er telkens 3 sint-jakobsnoten en enkele bloemkoolroosjes op. Besprenkel met beurre noisette.

  12. Werk af met de krokante pancetta, garnaaltjes en tuinkers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit