Bloemkoolmousse met sint-jakobsnoot, garnaal, pancetta en tuinkers

Bloemkoolmousse met sint-jakobsnoot, garnaal, pancetta en tuinkers

Allergenen

Schaaldieren , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bak de pancetta 30 min krokant op een ovenplaat met bakpapier.

  3. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit 100 g boter tot deze bruin kleurt en je een hazelnootgeur krijgt. Zeef door een fijne zeef en hou warm op een zeer laag vuur (= beurre noisette).

  5. Snij roosjes van de bloemkool.

  6. Kook of stoom de stelen met ½ van de roosjes goed gaar.

  7. Giet af, voeg de melk en 20 g boter toe en mix tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bak de overige bloemkoolroosjes gaar in 2 el geklaarde boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bak de sint-jakobsnoten kort, maar krachtig, aan elke zijde in 2 el geklaarde boter in een antikleefpan. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de bloemkoolpuree over 4 borden.

  11. Leg er telkens 3 sint-jakobsnoten en enkele bloemkoolroosjes op. Besprenkel met beurre noisette.

  12. Werk af met de krokante pancetta, garnaaltjes en tuinkers.