Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water.

  2. Pel de uien en snipper fijn.

  3. Giet arachideolie in de pan en fruit de uisnippers aan in de hete olie. Laat bakken tot ze goudbruin zien.

  4. Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in gezouten water.

  5. Giet af, maar hou het kookvocht bij.

  6. Doe het gehakt bij de pan met gebakken uien en bak het gehakt rul.

  7. Bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en bak kort aan. Voeg het bloemkoolkookvocht er al roerend bij. Giet daarna de melk erbij. Blijf roeren tot de gewenste dikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Verdeel het gehakt in de ovenschotel.

  10. Bedek met een laag gekookte aardappelen en een laag bloemkoolroosjes.

  11. Giet de bechamelsaus erover. Verdeel de gemalen kaas erover.

  12. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en warm gedurende 15 min op.

  13. Zet nog even onder de grill tot de kaas gesmolten en goudgeel gekleurd is. Werk af met peterselie.