Ovenschotel met gehakt, courgette, tomaat, aardappelen en bechamelsaus PT1H 4 porties 200 ml Boni Selection tomatenblokjes met basilicum 2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas 2 el Spar boter 600 g gemengd gehakt 1 teentje knoflook 1 kl Italiaanse kruiden 500 ml Boni volle melk 2 el bloem 150 g kerstomaatjes 1 courgette 4 vastkokende aardappelen 1 ui nootmuskaat

Ovenschotel met gehakt, courgette, tomaat, aardappelen en bechamelsaus

418a1e9ccd6766aba4a384a247823b6b8e1e172e3ca204d25dc7ba24b14ddb1d.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze 15 min in gezouten kokend water. Laat ze afkoelen en snij in plakjes.

  2. Pel de ui en look en hak fijn.

  3. Bak samen met het gehakt aan in 2 el olijfolie. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng de tomatenblokjes onder het gehakt.

  4. Snij de courgette in blokjes en bak aan in 2 el olijfolie.

  5. Verwarm de oven voor op 190°C.

  6. Verdeel het gehakt, de schijfjes aardappel, de blokjes courgette en de kerstomaten over een ovenschotel.

  7. Bechamelsaus: smelt de boter en bak de bloem kort aan in de boter. Voeg de melk toe en laat de saus, al roerend, indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Giet de bechamelsaus over de gehaktschotel en strooi de kaas erover.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 15 à 20 min bakken.