Escalope Parmiggiana

Escalope Parmiggiana

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: pel de sjalot en snipper fijn.

  2. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de passata toe en laat sudderen. Giet op het einde de room erbij en laat wat inkoken.

  3. Snij de aubergine in de lengte middendoor en daarna in plakken.

  4. Klop 2 eieren los in een diep bord. Kruid met peper en zout. Vul een 2de bord met paneermeel.

  5. Wentel het kalfslapje eerst in de losgeklopte eieren en daarna in het paneermeel.

  6. Warm wat arachideolie op in een antikleefpan en bak het kalfslapje in de warme olie.

  7. Leg de aubergineplakken in een ovenschotel en overgiet met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat garen.

  9. Neem een andere ovenschotel en bedek met een laag van de tomatenroomsaus.

  10. Schik daarop het gebakken kalfslapje en daarboven de plakken gare aubergine. Overgiet met de resterende saus.

  11. Snij de mozzarella in plakjes en schik op de saus.

  12. Werk af met wat geraspte kaas.

  13. Zet 10 min in de voorverwarmde oven op 180°C.

  14. Schik de escalope op een bord.

  15. Werk af met tapastomaten en rucola. Druppel de balsamicoazijn erover.