Geglaceerd varkensgebraad met mosterd en honing, savooi gevuld met kastanjepuree en aardpeer

abbcb0f041929a3a65a725f7dfddc34fc1836695ffbacfd8074d22b26e7aa8b5.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Kruid het gebraad met veel versgemalen witte peper en zeezout. Masseer de kruiden in het vlees en laat rusten.

  3. Blancheer de koolbladeren enkele minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken op een schone doek. Snij met een scherp mesje de hoofdnerf uit de koolbladeren.

  4. Kook de aardperen gaar in licht gezouten water. Verwijder de schil en snij ze in plakjes.

  5. Schep 6 eetlepels aardpeerplakjes door de kastanjepuree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mengeling over de koolbladeren

  6. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol de bladeren op. Bind deze vast met keukentouw.

  7. Meng de mosterd met de honing.

  8. Bak het vlees met hete boter in een pan aan alle kanten dicht en mooi bruin. Leg op een beboterde ovenschaal. Bestrijk met de honing-mosterd. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Neem de schaal uit de oven. Bedruip het vlees met de braadjus. Draai de oven lager en plaats nog een half uur terug op 160°C.

  10. Breng de bouillon aan de kook. Leg de koolrolletjes erin en laat ze gaar sudderen.

  11. Bak de rest van de plakjes aardpeer in boter en kruid ze met peper en zout.

  12. Haal het vlees uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.

  13. Deglaceer de braadslede met witte wijnazijn en laat inkoken. Breng verder op smaak met peper en zout.

  14. Snij het vlees in plakken en schik ze op voorverwarmde borden. Nappeer met de saus. Schik de aardpeer en savooirolletjes ernaast.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit