Geglaceerd varkensgebraad met mosterd en honing, savooi gevuld met kastanjepuree en aardpeer

Lactose , Melk , Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- December
- Februari
- Januari
- Maart
- Groenten
- November
Aardpeer
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Kruid het gebraad met veel versgemalen witte peper en zeezout. Masseer de kruiden in het vlees en laat rusten.
-
Blancheer de koolbladeren enkele minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken op een schone doek. Snij met een scherp mesje de hoofdnerf uit de koolbladeren.
-
Kook de aardperen gaar in licht gezouten water. Verwijder de schil en snij ze in plakjes.
-
Schep 6 eetlepels aardpeerplakjes door de kastanjepuree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mengeling over de koolbladeren
-
Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol de bladeren op. Bind deze vast met keukentouw.
-
Meng de mosterd met de honing.
-
Bak het vlees met hete boter in een pan aan alle kanten dicht en mooi bruin. Leg op een beboterde ovenschaal. Bestrijk met de honing-mosterd. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Neem de schaal uit de oven. Bedruip het vlees met de braadjus. Draai de oven lager en plaats nog een half uur terug op 160°C.
-
Breng de bouillon aan de kook. Leg de koolrolletjes erin en laat ze gaar sudderen.
-
Bak de rest van de plakjes aardpeer in boter en kruid ze met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
-
Deglaceer de braadslede met witte wijnazijn en laat inkoken. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakken en schik ze op voorverwarmde borden. Nappeer met de saus. Schik de aardpeer en savooirolletjes ernaast.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven