Kerstbolhapje met forelmousse

58dd6e953c9d8e151a02164abd3d1ab523ecf38a669d11389dd16fcea0080515.jpg

Allergenen

Eieren, Vis, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk er 1 vel bladerdeeg mee.

  2. Leg het andere vel bladerdeeg op het eerste vel en druk aan.

  3. Steek met de uitsteekring 12 rondjes uit het bladerdeeg.

  4. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Bestrijk de rondjes met losgeklopte eidooier.

  7. Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier en leg er een bakplaat op.

  8. Bak in de voorverwarmde oven ± 45 min en laat afkoelen.

  9. Forelmousse: hak de gerookte forel fijn in de hakmolen met 1 el limoensap.

  10. Week het gelatineblaadje in koud water.

  11. Klop het eiwit stijf.

  12. Bestrijk de bakvorm met halve bollen met een dun laagje slaolie.

  13. Breng de room aan de kook en kruid met peper en zout.

  14. Knijp het geweekte gelatineblaadje uit en los op in de room. Meng de room onder de forel.

  15. Mix het stijfgeklopte eiwit onder de forel. Mix alles tot een fijne mousse.

  16. Vul de bakvorm met de halve bollen tot aan de rand met de mousse. Strijk de bovenkant mooi glad.

  17. Laat ± 1 u opstijven in de diepvries.

  18. Bestrijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg met wat mayonaise.

  19. Ontvorm de halve bollen forelmousse en plaats op elk rondje bladerdeeg een bolletje forelmousse.

  20. Laat ontdooien in de koelkast.

  21. Serveer rechtstreeks uit de koelkast en werk af met kerstversiering.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit