Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Warm de oven voor op 180°C.

 2. Bedek de bakplaat met bakpapier en spreid hierop 80 gr suiker. Zet in de oven, maar let erop dat de suiker niet te heet wordt. Zet de ovendeur open als dit toch het geval zou zijn.

 3. Klop de eiwitten met hoge snelheid op in de keukenrobot. Voeg 20 gr suiker (= schiftsuiker) toe als de eiwitten voldoende schuimvorming hebben.

 4. Voeg de verwarmde suiker geleidelijk en onder voortdurend kloppen toe, totdat je een stevig schuim bekomt dat in pieken recht blijft staan.

 5. Meng de bloem met de broyage. Spatel voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.

 6. Vulling: kook het water met de suiker. Laat de suikersiroop afkoelen. Voeg de likeur toe. Brokkel de marsepein er in kleine stukjes door. Meng alles tot een spuitbare, gladde massa.

 7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak (met een mondje van 8 mm) met het deeg. Spuit 50 lange staafjes van 5 cm op minstens 2 cm van elkaar op het bakpapier. Verdeel de amandelschilfers over de gespoten koekjes.

 8. Plaats de bakplaat 12 tot 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

 9. Laat afkoelen en draai de helft van de gebakken koekjes met de platte kant naar boven.

 10. Vul een andere spuitzak (met een mondje van 10 mm) met de vulling. Spuit een dun streepje marsepeinvulling op het omgekeerde koekje. Kleef de andere helft ertegen. Druk zacht tegen elkaar.

 11. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ of in de microgolfoven.

 12. Dompel beide uiteinden van de koekjes in de gesmolten chocolade en laat opstijven.

 13. Bewaar in een gesloten doos.