Chocoladedessert met zoete aardappel PT1H 10 porties 200 g agavesiroop 12 eetlepels havermoutvlokken 6 eiwitten snuifje zeezout 500 g zoete aardappelen 10 g bakpoeder 1 buisje vanille-extract 1 zeste van sinaasappel 12 el cacaopoeder

Chocoladedessert met zoete aardappel

915f603c3905a6705efbf6e9de190e76a6fa45bd524d751a573c20cb906d2458.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappelblokjes gaar in kokend water. Giet ze af en laat even uitlekken. Doe ze met de rest van de ingrediënten in de blender. Mix tot een egaal deeg.

  2. Proef en voeg naar smaak meer agavesiroop toe.

  3. Kook de sinaasappelzeste even op. Laat ze uitlekken en roer door het deeg.

  4. Bekleed een ovenschaal (ongeveer 20 op 24 cm) met bakpapier. Giet het deeg erin en strijk glad.

  5. Plaats ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Het gebak is klaar als je er een houten prikker insteekt en hij er droog uitkomt. Het midden mag wel een beetje plakkerig zijn.

  6. Haal de ovenschaal uit de oven en haal het gebak uit de schaal. Laat wat afkoelen.

  7. Snij in stukken of steek er met een ringvorm rondjes uit.