Kippasteitjes met prei en kruidenkaas

Kippasteitjes met prei en kruidenkaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vulling: Snij de kipfilet in stukjes en de prei in ringetjes.

  2. Bak de stukjes kip licht aan in boter. Kruid met peper en zout. Voeg de prei toe en laat verder stoven.

  3. Schep de Boursin erdoor en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Laat volledig afkoelen.

  4. Bestrijk de muffinvorm met boter.

  5. Steek cirkels uit het deeg, groot genoeg om bodem en zijkanten van de muffinvormpjes te bedekken. Vul de vormpjes met het deeg en druk aan.

  6. Verdeel de vulling over de vormen.

  7. Snij cirkels uit het deeg ter grootte van de muffinvormpjes en bedek de pasteitjes ermee.

  8. Duw het deeg aan de zijkant met een vork aan zodat het er goed op plakt.

  9. Laat 30 min rusten in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Bestrijk de pasteitjes met losgeklopt ei. Maak een gaatje in het midden om de stoom te laten ontsnappen.

  12. Bak in 35 à 40 min goudbruin en gaar. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.