Kleine kippasteitjes

Kleine kippasteitjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook met daarin de prei, wortel, ui en het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Voeg de kip in zijn geheel toe. Laat gaar koken in 45 minuten.

  2. Meng intussen het gehakt met het broodkruim en het ei. Kruid met peper en zout. Rol heel kleine balletjes.

  3. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Haal het vlees van de botten en snij het in stukjes.

  4. Hou 1 liter van de gezeefde bouillon apart voor de saus. Kook de balletjes gaar in de rest van de bouillon.

  5. Snij de champignons in plakjes en stoof ze in een weinig boter; kruid met peper en zout.

  6. Smelt voor de saus de boter en roer de bloem erdoor tot een roux. Giet al roerend de kippenbouillon en de room erbij en laat indikken.

  7. Schep de champignons, stukjes kip en balletjes door de saus en breng verder op smaak.

  8. Verwarm de pasteitjes in de oven. Vul ze met kipragout en werk af met gehakte pistachenoten.