Zwevegems gebraad met hofmeesterboter, boontjes en gratin

Zwevegems gebraad met hofmeesterboter, boontjes en gratin

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt een klontje boter in een hete pan. Bak het gebraad aan alle kanten aan. Zet de pan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 35 minuten.

  3. Doe de gratin in een ovenschaal en bestrooi met de gemalen kaas. Zet na 15 minuten de gratin mee in de oven en laat opwarmen.

  4. Reinig de groene boontjes. Zet water op in een kookpot en kook de boontjes beetgaar in het gezouten water. Giet de boontjes af en laat schrikken onder koud stromend water.

  5. Pel de uien en snipper fijn.

  6. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uisnippers aan. Voeg de boontjes toe en laat nog even stoven. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de oven en verwijder de koordjes rond het vlees.

  8. Verhoog de oven naar 210°C. Zet de gratin iets hoger in de oven en laat een mooi kleurtje krijgen.

  9. Snij het vlees in plakjes. Duw niet te hard op het vlees, anders zal de vulling eruit lopen. Schik 3 sneetjes vlees op elk bord. Verdeel de boontjes. Snij de gratin in stukken en leg eveneens op het bord.