U bent hier

Artisanale quiches

Sinds kort kan je bij Spar genieten van een heerlijke quiche met bospaddenstoelen. Kook trok naar l’Artisan Gourmet in Henegouwen om te zien hoe de vork in de steel zit. Een ding is zeker: de dagverse en kwalitatieve ingrediënten zijn de kers op de quiche!

spar quiches oesterzwammen
National Media File 
0
spar quiches peterselie
National Media File 
0
deeg spar quiches
National Media File 
0

Quiche maken van A tot Z

De quiche met bospaddenstoelen die we bij Spar verkopen, is het meesterwerk van Pol Blanchart. Zoon Guillaume neemt ons mee doorheen het atelier. “Alles start met het maken van het deeg. Daar beginnen we ’s morgens mee. Het verse deeg draaien we in kleine bolletjes. De dagverse groenten zoals oesterzwammen, Parijse champignons en peterselie worden nog dezelfde dag verwerkt. Want versheid proef je. We snijden de champignons in stukjes en voegen ze samen met de bospaddenstoelenmix. We spoelen, drogen en snijden de peterselie. Die voegen we toe aan de paddenstoelenmengeling. Dan rest ons enkel nog de mengeling te kruiden met look.”

National Media File 
0
National Media File 
0
spar quiches emmentaler
National Media File 
0

We volgen Guillaume naar een andere ruimte. “Hier duwt een machine de kleine deegbolletjes in de juiste vorm. Zo hebben de quiches allemaal dezelfde grootte. De bodem bedekken we met een goede laag emmentaler. Dat geeft de quiche veel smaak."

spar quiches paddenstoelenmengeling
National Media File 
0
spar quiches vullen
National Media File 
0
spar quiches vullen mengsel
National Media File 
0

"Nu is het de beurt aan de paddenstoelenmengeling. Elke quichevorm krijgt een goede hand van de mengeling. Vooraleer de quiches de oven ingaan, vullen we ze met een mengsel van volle room, melk, ei, peper, zout en nootmuskaat.”

spar quiches oven
National Media File 
0
spar quiches klaar
National Media File 
0

“We bakken de quiches 45 minuten op 160°C. Na het bakken halen we ze uit de vorm en gaan ze voor twee uur de koeling in. Verpakken en etiketteren is de laatste stap. Dan vertrekken ze naar het distributiecentrum in Mechelen, om zo hun tocht verder te zetten naar de verschillende Spar winkels.”

spar quiches verpakken
National Media File 
0

l’Artisan Gourmet

Pol Blanchart en vrouw Brigitte runnen samen met zoon Guillaume en dochter Charline l’Artisan Gourmet. In de bakkerij van Pol zijn vader in Seneffe leerden Pol en Brigitte alles over bakken. Daarna trokken ze naar Zaïre, waar ze tot 1991 bleven. Hier schotelden ze hun allereerste quiches aan de Belgische ambassade voor. Terug in België startte Pol een atelier waar hij vier soorten quiches maakte. Die verkocht hij op de markt van Nijvel. Het gamma bestaat nu uit 32 verschillende soorten. Sinds 2007 verhuisde het atelier naar Manage waar de oppervlakte ondertussen verdubbeld is. 15 werknemers bereiden dagelijks verse quiches. Velen zijn ook familie van elkaar.

ondernemers artisan gourmet
National Media File 
0
 
< naar de wereld van Spar