Dessertkoekjes uit Oostende

Dessertkoekjes uit Oostende

In de bakkerijafdeling van je Spar winkel vind je de lekkerste dessertkoekjes! Hoe die gemaakt worden, leren we bij Sucake in Oostende. Laat die artisanale speculoos, ‘tartines Russes’ ... maar komen!

Een hele familie in de koekjes

Herman Hanssens en zijn vrouw startten 30 jaar geleden een groothandel in bakkerijgrondstoffen op in Veurne. Ze leverden aan verschillende artisanale bakkers, kleinere spelers in de voedingsindustrie én Sucake. Vier jaar geleden verhuisde het bedrijf naar een moderne vestiging in Oostende.

En ook toen ze Sucake overnamen, verhuisden ze alle afdelingen daarvan naar Oostende. De helft van alle medewerkers zijn bakker van opleiding. De productie van artisanale koekjes zit dus beslist in goede handen. En er werd ook al aan de toekomst gedacht: drie van de vier zonen zijn actief in het bedrijf: Edouard is verantwoordelijk voor sales, Louis voor de productie en Benoit voor het commerciële luik van de groothandel. Hermans jongste zoon studeert nog.

Familiebedrijf Sucake
Ambachtelijke koekjes
Verpakking ambachtelijke koekjes

Artisanale speculoos

Na een kopje koffie met - hoe kan het ook anders - een lekker koekje erbij, starten we onze rondleiding. Edouard toont ons hoe de artisanale speculoos gemaakt wordt.

“Het deeg van onze speculoos bestaat uit bloem met cassonade, boter, zout en speculooskruiden. Dat moet even rusten in de koeling, zo vermengen alle smaken zich goed. We kneden, walsen en duwen het deeg in de vormpjes. Die komen op een band terecht en gaan de oven in. Na het bakken, leggen we de speculoos op stapeltjes en pakken we ze handmatig in. Naast de gewone speculoos hebben we ook een variant met chocolade.”

Artisanale speculoos productie
Artisanale speculoos verpakking

'Tartines Russes'

Na de heerlijke speculoos neemt Edouard ons mee naar de ‘tartines Russes’. “Dat zijn krokante koekjes met crèmevulling tussen. We beleggen een grote bakplaat met deeg. Dat gaat de oven in. Eenmaal uit de oven versnijden we het deeg in de juiste vorm. Dat moet snel gebeuren, voor het deeg volledig opstijft. De crèmevulling maken we op de traditionele manier. Dat zorgt voor een volle, authentieke smaak. Tot slot spuiten we een toefje crèmevulling tussen twee stukjes krokant deeg.”

Tartines Russes snijden
Tartines Russes gesneden
Toefje crèmevulling toevoegen aan de Tartines Russes

Verse dessertkoekjes in jouw Spar

In de bakkerijafdeling van je Spar-winkel kan je kiezen uit verschillende soorten dessertkoekjes, zoals bokkenpootjes, eclairs, vanillebolletjes, spiegeltjes, koffiepuntjes, vanillewafels of 'tartines Russes'. Probeer ook zeker de artisanale speculoos met en zonder chocolade!

Kan je niet kiezen? Ga dan voor een klein of groot assortiment gebakjes! De doosjes worden elke week anders gevuld. Variatie troef!

De koekjes worden enkel met verse ingrediënten gemaakt. Je bewaart ze dus best in de koelkast!

Minipatisserie is hot! Zo krijg je bij een 'koffie gourmand' verschillende koekjes of gebakjes bij je koffie
Verantwoordelijke sales Herman
Minipatisserie