Quinoasalade

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 300 g quinoa
  • 1 bosje pijpajuin
  • 1 x komkommer
  • 3 stuks tomaten
  • 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
  • handvol muntblaadjes
  • platte peterselie
  • citroensap
  • Spar olijfolie
Recept

1. Breng de quinoa (in de verhouding 1 kop quinoa + 2 koppen water) aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten rusten.
2. Schep de quinoa uit de pan en laat afkoelen.
3. Hou enkele muntblaadjes apart om te garneren en hak de rest grof. Hak de bladpeterselie fijn.
4. Schil de komkommer en snij in kleine blokjes. Snij de tomaten middendoor, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Snij de olijven en pijpajuin in ringetjes.
5. Schep de groenten door de quinoa, breng op smaak met citroensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.
6. Schep de gehakte kruiden er door en werk af met muntblaadjes.

< naar recepten