Kippenburgertjes met quinoasalade

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in stukjes en hak fijn.
-
Pel en snipper de sjalot fijn. Snij de koriander fijn.
-
Meng het vlees met de sjalot, komijn en ¾ van de koriander. Kruid met peper en zout.
-
Vorm met vochtige handen golfballen van de mengeling en druk die plat. Laat rusten in de koelkast.
-
Spoel de quinoa grondig en kook gaar in de groentebouillon. Laat afkoelen.
-
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een koffielepel, snij in stukjes.
-
Snipper de lente-uitjes en bladpeterselie fijn.
-
Meng de groenten door de quinoa samen met de verse kruiden, 2 el olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Bak de burgertjes goudbruin en gaar in de rest van de olijfolie. Knijp er citroensap over en serveer met de quinoasalade en Griekse yoghurt.