Pasta met chipolata en worteltjes

Pasta met chipolata en worteltjes

Deze pastagratin met geraspte worteltjes en stukjes worst is een absolute kinderfavoriet. Bekijk de ingrediënten en de bereidingwijze.

Kooktips

Chouffe Alcoholvrij Alcoholvrij bier

St. Victor Grenache ‘Bee Friendly’ I.G.P. Cévennes Gérard Bertrand

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rasp de wortelen fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de chipolata’s goudbruin. Haal ze uit de pan en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Bak de diepgevroren sjalot glazig in het braadvocht van de chipolata’s. Voeg er de geraspte wortelen aan toe en laat 2 min. bakken. Roer er de room en de kruidenkaas onder. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de pasta onder de wortelen en voeg de chipolata toe. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella.

  7. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.