Gemarineerde ribbetjes met venkelslaatje

Kooktips
Slecht weer? Bak de ribbetjes ± 20 min. gaar in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in hele fijne reepjes.
-
Meng de appelazijn met 2 eetl. water. Doe in een steelpannetje en warm op. Voeg de agavesiroop toe en roer goed.
-
Rasp de gember en voeg toe aan het azijnmengsel. Giet over de venkelreepjes en zet opzij.
-
Snipper de dille fijn.
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Wrijf in met de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Wikkel elke aardappel in een vel aluminiumfolie.
-
Bereiding:
-
Leg de aardappelen ± 30 min. in de hete kolen van de barbecue.
-
Meng intussen de dille onder de venkelreepjes en bestrooi met de hennepzaadjes.
-
Grill de gemarineerde ribbetjes 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar op de hete barbecue.
-
Haal de zoete aardappelen uit de kolen en uit de aluminiumfolie. Snij open en laat 1/2 eetl. boter smelten op elke aardappel. Bestrooi lichtjes met grof zeezout.
-
Afwerking:
-
Serveer de ribbetjes met het venkelslaatje en de zoete aardappelen in de schil.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven