Aardbeien met gemarineerde venkel, yoghurtsorbet en venkelchips

da8a4abe6c440b49041ac13bd4f06655127855c762ab110145facf98033f7b11.jpg

Kooktips

Nog suikersiroop over? Bewaar in een flesje en gebruik in een cocktail.

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Venkelchips

    Ingrediënten: 2.0 venkels

    Snij de venkels met een mandoline of snijmachine zo fijn mogelijk.

  2. Ingrediënten: 1.0 dl suikersiroop 1.0 citroenen 1.0 kl venkelzaad

    Meng het venkelzaad en de zeste van de citroen onder de suikersiroop. Smeer met behulp van een borsteltje enkele plakjes venkel aan beide kanten in met de suikersiroop. Schik de venkelplakjes op wat bakpapier en droog krokant in een oven van 120°C. De droogtijd hangt af van de dikte van de venkel, maar reken toch snel op ± 20 min. Haal uit de oven, laat afkoelen en bewaar in een afsluitbare doos.

  3. Yoghurtsorbet

    Ingrediënten: 2.0 dl suikersiroop 150.0 g Griekse yoghurt enkele druppels rozenwater 1.0 citroenen

    Meng de yoghurt met suikersiroop en voeg enkele druppels rozenwater toe. Verfris met citroensap naar smaak. Draai de sorbet af in een ijsmachine.

  4. Gemarineerde venkel

    Meng de rest van de versneden venkel met de suikersiroop, het venkelzaad en de citroenzeste en laat ± 30 min marineren in de koelkast. Let op: serveer de marinade niet mee.

  5. Ingrediënten: 500.0 g aardbeien

    Snij het kroontje van de aardbeien en snij in 4 of 6.

  6. Ingrediënten: Ricard 1.0 el bloemsuiker

    Meng wat bloemsuiker en een scheutje Ricard en meng onder de aardbeien.

  7. Zet de aardbeien in de koelkast. Ze zullen vocht beginnen afgeven.

  8. Haal de venkel uit de marinade en verdeel over kommetjes. Schik de aardbeistukjes erboven. Maak mooie quenelles van de yoghurtsorbet en leg op de aardbeien. Werk af met venkelchips.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit