Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng de suiker, het water en de opengesneden vanillestok aan de kook. Laat 10 minuten trekken. Zeef de suikersiroop.
-
Reinig de rabarber en snij in kleine stukken. Doe ze in een pan en giet het citroensap en 1,5 dl suikersiroop erbij. Breng aan de kook en laat alles gedurende 5 minuten koken. De rabarber zal uit elkaar vallen. Laat afkoelen.
-
Hou een kleine hoeveelheid van de rabarbercompote over voor de afwerking. Mix de rest fijn met een mixer en zeef. Meet 3 dl van de rabarbercompote af. Voeg de yoghurt en 2 dl suikersiroop toe en meng alles goed. Draai af in een sorbetmachine en zet 12 uren in het diepvriesvak.
-
Schep mooie bollen van de sorbet. Leg in elk schaaltje een beetje rabarbercompote en schik er een bolletje rabarberyoghurtsorbet op. Serveer onmiddellijk.