Perzische kip met geroosterde groenten en granaatappel

Kooktips
Barbãr Sterk blond bier
Waratah - Chardonnay Australië
noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de wortelen en de aubergines in grove stukken. Leg ze in een grote ovenschaal.
-
Snij de uien en het knoflook grof en meng onder de groenten in de ovenschaal.
-
Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verdeel de kippenpilons over de groenten in de ovenschaal.
-
Meng de honing met 3 eetl. olijfolie, het komijnpoeder, zwarte peper en zout. Giet in de ovenschaal en meng alles goed onder elkaar.
-
Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele min.
-
Voeg de rijst samen met 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de ovenschotel met de amandelnoten, de koriander en de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de lente-uitjes over de rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven