Kip tandoori met gestoofde paprika en naan

Kip tandoori met gestoofde paprika en naan

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: hak de koriander fijn. Meng onder de yoghurt, olijfolie en tikka masala. Leg de kippenbillen in de marinade en laat 24 uur marineren.

  2. Pel het sjalotje en snipper fijn. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Verhit olijfolie en stoof het sjalotje hierin glazig. Voeg de paprika toe en laat meestoven. Kruid met peper en zout.

  3. Naan: los de gist op in het warme water. Giet hem in een kom en voeg de bloem, het water, de melk en het losgeklopt ei toe. Giet de suiker en het zout erbij. Kneed tot een soepel deeg.

  4. Dek het deeg af met een handdoek. Laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.

  5. Verdeel het deeg in balletjes. Laat ze opnieuw rijzen gedurende 30 minuten.

  6. Zet de ovengrill aan. Smelt de boter. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Voeg toe aan de gesmolten boter.

  7. Rol de balletjes uit tot pannenkoekjes van ½ cm (dunner mag ook) en leg op een bakplaat onder de grill. Probeer dit eerst met 1 naan. Zo kan je checken hoelang het duurt alvorens de naan klaar is. Draai de naan om en bestrijk beide kanten met gesmolten boter met look.

  8. Serveer de kippenbouten met de gestoofde paprika en naan.