Kip in duivelsaus met paprika en rijst

Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de kippenblokjes met het zout, de pilipili, het paprikapoeder, de tomatenpuree, de sambal, de kandijsuiker, de ketjap manis en de maïzena. Laat 30 min marineren op kamertemperatuur.
-
Pel de look en de sjalot en snipper alles fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en de zaadjes van de puntpaprika’s en snij in ringen.
-
Roerbak de kippenblokjes in een wok met arachideolie.
-
Schep uit de wok en voeg de sjalot, de look en de paprika toe. Laat 1 min bakken. Blus met de witte wijn en laat verdampen.
-
Bevochtig met de room en de kippenbouillon. Voeg de kippenblokjes toe en laat 10 min rustig sudderen. Kruid met zout.
-
Snipper ½ van de platte peterselie fijn en roer door de kip.
-
Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer met de kip in duivelsaus. Werk af met de overige platte peterselie.