Gehaktballetjes in rijst met dip

Gehaktballetjes in rijst met dip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel met koud water tot het spoelwater helder is. Zet de rijst ruim onder water en laat 1 nacht afgedekt wellen in de koelkast. Laat de rijst uitlekken in een zeef.

  2. Balletjes

    Pel de look en pers fijn. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn. Snij het groen in fijne ringen.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Snipper de koriander fijn.

  4. Kneed het paneermeel, de look, het wit van lente-ui, de gember, rietsuiker, sojasaus, koriander en sesamolie door het gehakt.

  5. Rol balletjes van het gehakt van 3 à 4 cm. Rol ze door de geweekte rijst. Stoom de balletjes 15 à 20 min.

  6. Dipsaus

    Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  7. Verhit wat arachideolie in een sauspan. Bak de look kort. Voeg de rietsuiker toe en laat smelten. Blus met 250 ml water. Voeg de sherryazijn, vissaus, ketchup en chilipeper toe en laat 10 min rustig sudderen.

  8. Roer de maïzena los in 2 el water. Voeg toe aan de dipsaus en laat nog 1 min al roerend sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  9. Serveer de balletjes warm of koud met de dipsaus. Werk af met het groen van de lente-ui.