Gehaktballetjes in rijst met dip

fc3ea252461f1859631e6de26f363e97efcf84be5ecacc9a58e650ed7ed109f1.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 125.0 g Boni Thaise rijst

    Doe de rijst in een zeef en spoel met koud water tot het spoelwater helder is. Zet de rijst ruim onder water en laat 1 nacht afgedekt wellen in de koelkast. Laat de rijst uitlekken in een zeef.

  2. Balletjes

    Ingrediënten: 3.0 lente-uitjes

    Pel de look en pers fijn. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn. Snij het groen in fijne ringen.

  3. Ingrediënten: 30.0 g gember 1.0 plantjes koriander

    Schil de gember en rasp fijn. Snipper de koriander fijn.

  4. Ingrediënten: 3.0 lente-uitjes 30.0 g gember 1.0 plantjes koriander 2.0 el Boni sesamolie

    Kneed het paneermeel, de look, het wit van lente-ui, de gember, rietsuiker, sojasaus, koriander en sesamolie door het gehakt.

  5. Rol balletjes van het gehakt van 3 à 4 cm. Rol ze door de geweekte rijst. Stoom de balletjes 15 à 20 min.

  6. Dipsaus

    Ingrediënten: 1.0 rode chilipepers

    Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  7. Ingrediënten: 1.0 rode chilipepers 25.0 ml sherryazijn 5.0 el vissaus 2.0 el ketchup arachideolie

    Verhit wat arachideolie in een sauspan. Bak de look kort. Voeg de rietsuiker toe en laat smelten. Blus met 250 ml water. Voeg de sherryazijn, vissaus, ketchup en chilipeper toe en laat 10 min rustig sudderen.

  8. Ingrediënten: 10.0 g maiszetmeel

    Roer de maïzena los in 2 el water. Voeg toe aan de dipsaus en laat nog 1 min al roerend sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  9. Serveer de balletjes warm of koud met de dipsaus. Werk af met het groen van de lente-ui.