Wokgerecht met Chinese kool, kip en curryroomsaus met rijst

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 Chinese kool
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 el currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g rijst
  • 2 el wokolie
  • 1 citroengras
  • 1 el gember
  • ½ chilipeper
  • ½ citroen
  • 2 el bladpeterselie
Recept

1. Kook de rijst gaar met een beetje zout.
2. Snij de Chinese kool, ui en chili fijn. Schil de gember en snij fijn.
3. Snij de kipfilets in kleine blokjes en kneus het citroengras.
4. Verhit de wokolie in de wokpan en bak het citroengras en de kippenblokjes.
5. Voeg de fijngesneden kool, ui, chili en gember toe en bak kort mee. Kruid met peper, zout en currypoeder.
6. Voeg de kokosmelk toe en laat indikken.
7. Verwijder het citroengras en werk af met een beetje citroensap en verse fijngesneden platte peterselie.

< naar recepten