Gegrilde zalmfilet met kleurige linzen, warmoes en zeewierdressing

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn en de lente-uitjes grof.
-
Snij de dikke nerven uit de warmoesbladeren en snipper fijn. Snij de bladeren in repen en hou opzij.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig.
-
Voeg de linzenmix en het laurierblaadje toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de nerven van de warmoes enkele minuten beetgaar. Voeg de bladeren toe en laat enkele minuten slinken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de yoghurt onder de zeewiertapenade.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de zalm eerst enkele minuten op het vel. Draai om en laat nog enkele minuten verder garen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de warmoes onder de linzen en voeg de helft van de lente-uitjes toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de warmoesmengeling over 4 borden en leg er een zalmfilet bovenop. Lepel er wat van de zeewierdressing over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes.