Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  4. Hak de diepgevroren paprikareepjes in kleinere stukjes.

  5. Gebruik je verse paprika's, verwijder dan eerst de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukjes.

  6. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 2 à 3 min. glazig.

  10. Voeg de stukjes selder en paprika toe en overgiet met de groentebouillon.

  11. Roer er de tomatenpuree en de harissa onder en laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Roer er 5 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten onder. Kruid met peper en zout.

  13. Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster of onder de ovengrill.

  14. Snij de pitabroodjes halfopen en vul met de groentemengeling.