Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Scheid van 8 eieren de eidooiers van de eiwitten.
-
Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers uit.
-
Laat de boter opwarmen op kamertemperatuur en klop los tot een zachte massa.
-
Bereiding:
-
Doe de bosvruchten, 100 g suiker en 1 eetl. limoensap in een pannetje. Kook tot de suiker opgelost is en mix glad. Giet door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
Voor de botercrème:
-
Klop 2 eieren samen met 150 g suiker tot een luchtige massa. Meng er al roerend beetje bij beetje de boter onder en daarna 50 g vruchtencoulis. Klop nog even verder met een keukenrobot tot je een gladde botercrème krijgt.
-
Voor de biscuit:
-
Klop de 8 eidooiers, 120 g suiker en 1 eetl. limoensap tot een bleke schuimige massa.
-
Zeef 80 g bloem en spatel voorzichtig met een snuifje zout en de limoenzeste onder het dooiermengsel.
-
Klop de 8 eiwitten en 40 g suiker op tot stevige pieken. Spatel beetje per beetje onder het beslag.
-
Strijk open op de bakplaat met bakpapier en zet 15 à 20 min. in de oven. Haal uit de oven, bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker en bedek met bakpapier tot de biscuit volledig is afgekoeld.
-
Haal de biscuit van de bakplaat en snij er de randen af, zodat je een mooie rechthoek krijgt. Snij de rechthoek in de lengte in 2 zodat je 2 gelijke stroken krijgt.
-
De cake rollen:
-
Bestrijk elke rechthoek met een laag botercrème. Leg ze langs de korte kant achter elkaar. Rol op tot je 1 grote rol krijgt. Zet rechtop op een taartschaal, steek er schuin van boven naar beneden 4 tot 6 brochettestokjes door en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.
-
Haal uit de koelkast, leg op een mooi bord en bestrijk met de rest van de botercrème. Zet opnieuw min. 2 u. in de koelkast.
-
Giet wat van de overgebleven vruchtencoulis over de taart en laat er wat aflopen.
-
Versier de taart vlak voor het serveren onderaan met verkruimelde Oreo Golden-koekjes. Werk bovenaan af met wat andere koekjes en popcorn.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven