Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  5. Scheid van 8 eieren de eidooiers van de eiwitten.

  6. Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers uit.

  7. Laat de boter opwarmen op kamertemperatuur en klop los tot een zachte massa.

  8. Bereiding:
  9. Doe de bosvruchten, 100 g suiker en 1 eetl. limoensap in een pannetje. Kook tot de suiker opgelost is en mix glad. Giet door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  10. Voor de botercrème:
  11. Klop 2 eieren samen met 150 g suiker tot een luchtige massa. Meng er al roerend beetje bij beetje de boter onder en daarna 50 g vruchtencoulis. Klop nog even verder met een keukenrobot tot je een gladde botercrème krijgt.

  12. Voor de biscuit:
  13. Klop de 8 eidooiers, 120 g suiker en 1 eetl. limoensap tot een bleke schuimige massa.

  14. Zeef 80 g bloem en spatel voorzichtig met een snuifje zout en de limoenzeste onder het dooiermengsel.

  15. Klop de 8 eiwitten en 40 g suiker op tot stevige pieken. Spatel beetje per beetje onder het beslag.

  16. Strijk open op de bakplaat met bakpapier en zet 15 à 20 min. in de oven. Haal uit de oven, bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker en bedek met bakpapier tot de biscuit volledig is afgekoeld.

  17. Haal de biscuit van de bakplaat en snij er de randen af, zodat je een mooie rechthoek krijgt. Snij de rechthoek in de lengte in 2 zodat je 2 gelijke stroken krijgt.

  18. De cake rollen:
  19. Bestrijk elke rechthoek met een laag botercrème. Leg ze langs de korte kant achter elkaar. Rol op tot je 1 grote rol krijgt. Zet rechtop op een taartschaal, steek er schuin van boven naar beneden 4 tot 6 brochettestokjes door en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.

  20. Haal uit de koelkast, leg op een mooi bord en bestrijk met de rest van de botercrème. Zet opnieuw min. 2 u. in de koelkast.

  21. Giet wat van de overgebleven vruchtencoulis over de taart en laat er wat aflopen.

  22. Versier de taart vlak voor het serveren onderaan met verkruimelde Oreo Golden-koekjes. Werk bovenaan af met wat andere koekjes en popcorn.