Naked wauwtaart met elandkoekjes en rood fruit
Ingrediënten
- 8 Spar eieren
- 300 g suikerklontjes
- 300 g zelfrijzende bloem
- amandelessence
- 2 el maïzena
- Spar boter
- 150 g Boni Selection bokkenpootjes
- 150 g Boni Selection krakelingen
- rode confituur
- 1 kg mascarpone
- 5 el bloemsuiker
- 1 citroen
- 4 el Boni Selection volle yoghurt
- rood fruit
- 1 pakje zanddeeg
Recept
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop de eieren met de amandelessence en suiker stevig op tot schuim in een keukenrobot.
- Meng de maïzena met de bloem en spatel voorzichtig onder het schuimmengsel. Verdeel het beslag in 4 gelijke delen.
- Vet de bakvorm in met zachte boter en bestrooi met bloem.
- Snij de bodem van de bakvorm uit bakpapier en leg het bakpapier in de vorm. Giet 1 deel van het beslag in de vorm. Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of het deeg uitgebakken is.
- Ontvorm de bakvorm en laat de biscuit afkoelen. Verwijder het bakpapier.
- Herhaal dit nog 3 keer.
- Steek met een koekjesvorm elanden uit het zanddeeg.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak bruin op 200°C gedurende ± 15 à 20 min. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Klop de mascarpone los met de yoghurt en bloemsuiker. Meng de zeste van citroen onder de crème.
- Verdeel de crème, confituur en gebroken koekjes tussen de biscuitlagen. Maak met een spatel de zijkanten gelijk en proper. Het is de bedoeling dat je de lagen biscuit ziet.
- Eindig met een laag crème.
- Werk de taart af met elandkoekjes, rood fruit en eventueel wat kerstversiering.
Delen