Pavlova met rood fruit en passievruchten PT2H 6 porties 220 g fijne suiker 2 el bloemsuiker rode bessen 1 l Boni Selection room 40% framboos 2 passievruchten 1 koffielepel witte azijn verse munt 4 eiwitten 3 eetlepels maïzena

Pavlova met rood fruit en passievruchten

0b2386eeeba70a02750f2f3550d3ff893ab2abdae913b5a1233e24a4fffdca07.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C, onder- en bovenwarmte.

  2. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop het eiwit tot het glanst en pieken vormt.

  3. Zeef de maïzena boven de kom en voeg de azijn toe. Meng het geheel.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het opgeklopte eiwit er in een cirkel van 22 à 24 cm diameter op.

  5. Zet de pavlova in de voorverwarmde oven en verminder de temperatuur naar 120°C. Bak 1 uur.

  6. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.

  7. Klop de room op met de poedersuiker.

  8. Zet de pavlova op een mooie schotel. Verdeel de slagroom in het midden van de pavlova. Versier met het rode fruit. Snij de passievruchten open en lepel de pitjes eruit over de slagroom.