Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's

Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's

Probeer deze lekker twist op loaded nacho's, vol Mexicaanse smaken!

Allergenen

Selder , Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 25 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Schil de wortelen en snij samen met de rode uien in blokjes van 1 cm. Snipper het knoflook en de peterselie fijn. Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 min. Maak los met een vork.

  4. Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak nog 5 min.

  5. Doe er de tomatenpuree en 2 dl water bij. Kruid met het paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Voeg de maïs toe en meng goed. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de tortillachips over de zijkanten van de ovenschaal. Zet 5 min. onder de ovengrill. Let goed op, want de chips kunnen snel verbranden.

  7. Werk af met de peterselie en de zure room.