Mexicaanse ovenschotel met aardappelen en kip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Boen de aardappelen schoon, snij ze in partjes en doe in een kom. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met ½ zakje tacokruiden. Hussel goed door elkaar en schik de aardappelpartjes in een ovenschaal.

  3. Doe de kipfilets in een plasticzak, voeg de rest van de tacokruiden toe en schud zodat de kruiden de kip bedekken.

  4. Schik de kipfilets in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en plaats samen met de schaal aardappelen 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip en aardappelen gaar zijn.

  5. Snij intussen het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes. Pel de ui en snipper fijn.

  6. Salade: snij de tomaatjes in partjes. Pel de ui en snipper fijn. Schep door elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en besprenkel met citroensap.

  8. Verwarm de fajitasaus.

  9. Trek de gare kip in stukken en leg ze onderaan in een ovenschaal, giet de warme fajitasaus erover en bestrooi met de helft van de paprika- en uistukjes. Schik de aardappelpartjes daarop en bestrooi met de rest van de paprika- en uistukjes. Werk af met gratinkaas.

  10. Plaats nog 10 minuten in de oven tot de kaas gaat smelten.

  11. Serveer met de salade, avocado en zure room.