Amandelgebak met koffiebavarois

Amandelgebak met koffiebavarois

Kooktips

Graindor Moka Bittere, geprononceerde koffie met een vol en krachtig aroma.

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie.

  3. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.

  4. Bereiding:
  5. Maak het schuimdeeg: klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een wit en glad mengsel krijgt.

  6. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, het maïszetmeel en het zout. Zeef over het schuimdeeg en meng goed.

  7. Giet in een beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  8. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen.

  9. Maak de bavarois: knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel begint op te stijven.

  10. Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling.

  11. Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffiebavarois over.

  12. Laat het gebak gedurende 4 u opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Versier het gebak met de chocoladecallets. U kan er ook cacaopoeder over strooien.