Amandelgebak met koffiebavarois

Kooktips
Graindor Moka Bittere, geprononceerde koffie met een vol en krachtig aroma.
noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie.
-
Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.
-
Bereiding:
-
Maak het schuimdeeg: klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een wit en glad mengsel krijgt.
-
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, het maïszetmeel en het zout. Zeef over het schuimdeeg en meng goed.
-
Giet in een beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen.
-
Maak de bavarois: knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel begint op te stijven.
-
Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling.
-
Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffiebavarois over.
-
Laat het gebak gedurende 4 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier het gebak met de chocoladecallets. U kan er ook cacaopoeder over strooien.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven