Aziatische kalkoenenwok met bloemkool en gember

Aziatische kalkoenenwok met bloemkool en gember

Kooktips

Tempelier

Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kalkoenensneden in reepjes.

  4. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes en de halve ananas in gelijke stukjes.

  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  6. Snipper het knoflook fijn en rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de arachideolie in een wok en roerbak de kalkoenen reepjes samen met het fijngesnipperde knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte gember 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak nog ± 5 min.

  11. Roer er de suiker, de oestersaus en de ananasstukjes onder. Laat alles goed opwarmen.

  12. Meng er vlak voor het opdienen de rucola onder.