Pompoenlasagne met oesterzwammen en spinazie

Pompoenlasagne met oesterzwammen en spinazie

Maak deze vegetarische lasagne al de dag voordien. Dan moet hij alleen nog maar de oven in op de dag zelf. Probeer het nu.

Kooktips

Tavel A.O.P.

Maredsous Bruin Donker abdijbier

Vul aan met sneetjes gekookte of rauwe ham.

Laat de lasagnevellen weg en gebruik nog wat extra courgette.

Maak de lasagne al de dag vooraf. Dan hoef je hem de dag zelf alleen nog 45 à 50 min. in de oven te zetten. Heb je echt weinig tijd? Dan kan je de lasagne ook al de dag vooraf bakken. Als je dat in kleine porties doet, dan duurt het opwarmen niet zo lang in de oven. De microgolfoven kan natuurlijk ook. Zorg er ook voor dat je de gebakken lasagne goed afdekt met aluminiumfolie. Zo droogt hij niet uit.

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 30 min. + 40 min. in de oven
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Maak linten van de courgette met een dunschiller.

  3. Snij 3 hele dunne, ronde plakken van de butternutpompoen en schil de rest. Schil de wortelen. Snij het grote stuk pompoen en de wortelen in kleine stukjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes pompoen en wortel toe. Laat 15 min. gaar stoven op een zacht vuur.

  5. Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpot en stoof de spinazie 2 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de cottage cheese onder.

  6. Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en de wortel. Kruid met cayennepeper, peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.

  7. Scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel wat pompoenpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er 3 lasagnevellen over, wat pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen en spinaziemengsel. Bedek met lasagnevellen, pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen, spinaziemengsel en de plakken pompoen. Eindig met pompoenpuree.

  9. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de lasagne. Bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 5 min. de grill op.