Biscuit met slagroom en vers fruit

Biscuit met slagroom en vers fruit

Kooktips

Gewurztraminer 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf en glanzend.

  7. Roer de eidooiers los met een vork en meng er wat stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopte eiwit.

  8. Meng 80 g bloem met de Maïzena en het bakpoeder. Zeef de bloemmengeling boven de eieren en roer tot een homogeen beslag.

  9. Beboter een springvorm (24 cm) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.

  10. Klop intussen de room stijf, samen met de bloemsuiker.

  11. Verwijder de schil en de harde kern van de ananas, en snij in fijne schijfjes (met behulp van een ananassnijder).

  12. Schil de kiwi's en snij in fijne schijven.

  13. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliezen met een scherp mesje. Snij in partjes.

  14. Maak schilfers van de chocolade met een dunschiller.

  15. Afwerking:
  16. (20 min.)

  17. Snij de biscuit horizontaal in 2 gelijke schijven.

  18. Bestrijk het onderste deel met de confituur en strooi er de chocoladeschilfers over.

  19. Leg er plakjes fruit tussen en bedek met een dun laagje slagroom. Leg de bovenste helft van de biscuit er opnieuw op.

  20. Bestrijk de biscuit volledig met slagroom.

  21. Versier met nog wat plakjes fruit en de geroosterde amandelschilfers.