Heilbotfilet in een paprika-preisausje

Kooktips
El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje Bonnefois - I.G.P. Côtes de Gascogne
Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in kleine blokjes.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook in een brede kookpot, samen met 2 dl water, het halve bouillonblokje, de tijm, de laurier, peper en zout.
-
Leg er de diepgevroren heilbotfilets in, bij voorkeur naast elkaar (als ze overlappen, moet u de filets tussendoor eens verplaatsen). Dek de kookpot af en breng de bouillon zachtjes tot net onder het kookpunt. Laat de vis 2 min. zachtjes koken en neem de kookpot van het vuur. Laat zo 5 à 10 min. verder garen.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot (laat niet kleuren). Doe er de preiringen en de paprikablokjes bij. Roer om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Blus met de witte wijn, dek af en laat 5 min. stoven.
-
Voeg de mascarpone, het citroensap, het basilicum en 2 eetl. kookvocht van de vis toe. Laat lichtjes inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis over de borden en lepel er de groenten rond. Bestrooi met de grofgehakte peterselie en geef er gekookte aardappelen of pasta bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven