Heilbotfilet in een paprika-preisausje

Heilbotfilet in een paprika-preisausje

Kooktips

El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje Bonnefois - I.G.P. Côtes de Gascogne

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in fijne ringen.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in kleine blokjes.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Bereiding:
  6. Breng de melk aan de kook in een brede kookpot, samen met 2 dl water, het halve bouillonblokje, de tijm, de laurier, peper en zout.

  7. Leg er de diepgevroren heilbotfilets in, bij voorkeur naast elkaar (als ze overlappen, moet u de filets tussendoor eens verplaatsen). Dek de kookpot af en breng de bouillon zachtjes tot net onder het kookpunt. Laat de vis 2 min. zachtjes koken en neem de kookpot van het vuur. Laat zo 5 à 10 min. verder garen.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot (laat niet kleuren). Doe er de preiringen en de paprikablokjes bij. Roer om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Blus met de witte wijn, dek af en laat 5 min. stoven.

  9. Voeg de mascarpone, het citroensap, het basilicum en 2 eetl. kookvocht van de vis toe. Laat lichtjes inkoken.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de vis over de borden en lepel er de groenten rond. Bestrooi met de grofgehakte peterselie en geef er gekookte aardappelen of pasta bij.