Allergenen

Eieren , Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Doe in een kom en schep de maïzena, suiker en kaneel erdoor.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Snij het bladerdeeg in 4 vierkanten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in het midden gaatjes met een vork.

  4. Verdeel de appelvulling diagonaal over het deeg en klap 1 van de punten over de vulling. Maak het andere punt wat nat, vouw het over de vulling en plak het vast aan de andere deeghoek.

  5. Klop het ei los met het water. Bestrijk de flappen hiermee en bestrooi met de amandelschilfers.

  6. Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven.

  7. Verwarm de abrikozenconfituur en bestrijk de flappen hiermee als ze net uit de oven komen.

  8. Serveer lauwwarm.